Képzések

Cégünk 2008 óta foglalkozik felnőttképzési tevékenységgel. Intenzív, néhány napos tanfolyamaink, valamint szakmai képzéseink mind vállalatok, mind magánszemélyek körében igen népszerűek. Bővebb információért látogasson el képzési szolgáltatásunkat Masterfield Oktatóközpont néven bemutató honlapunkra. honlapunkra.

 • ISTQB vizsgafelkészítő képzések
 • Szoftvertesztelési eszközökkel foglalkozó tanfolyamok (Borland, HP, IBM, Selenium, JMeter stb.)
 • Szoftverfejlesztő képzések (C, C++, C#, Perl, Python stb.)
 • Rendszerüzemeltető tanfolyamok
 • Adatbáziskezelés (Oracle, Microsoft SQL Server, MySQL, PostgreSQL, MongoDB stb.)
 • Dokumentumkezelés (Microsoft Office, Sharepoint stb.)
 • Projektmenedzsment vizsgafelkészítő tanfolyamok (PRINCE2, PMP, Agile stb.)

Projektvezetés, tanácsadás

Bármilyen informatikai (és egyéb) terv sikeres végrehajtása sok körültekintést, alapos tervezést igényel, a kivitelezés és tesztelés "csak" az utolsó fázis a projekt életében. A tervezés vagy áttervezés költsége a projekt előrehaladtával egyre nő, a nem megfelelő tervezés miatt a határidők csúszásával is számolni kell.

E problémák által vezérelve születtek meg a projektvezetési módszertanok, melyeknek célja egy keretrendszer, útmutató létrehozása, melyet lépésről lépésre követve, szisztematikusan lehet végrehajtani a lépéseket a kitűzött cél elérésének érdekében. A strukturált módszertanok egyik legfontosabb eleme a jól elkészített és karban tartott dokumentáció. A projekttervtől a megbeszélési jegyzőkönyveken keresztül az átadás-átvételi dokumentumokig számos iratot kell ahhoz előállítani és frissíteni, hogy a projekt végig követhető maradjon és a tervtől való eltérések minél hamarabb kiderülhessenek.

Mindebből jól látszik, hogy egy jól előkészített és projektvezetési módszertan segítségével levezényelt projektnek sokkal nagyobb az esélye arra, hogy időben, a tervezett költségeket nem túllépve, az elvárt eredményt érje el.

Cégünk nagy jártassággal rendelkezik különféle informatikai projektek lebonyolításában; a legismertebb projektvezetési módszertanok (PMBOK, PRINCE2) segítségével professzionális segítséget tudunk nyújtani az alábbi területeken:

 • informatikai projektek komplett projektvezetési támogatása (módszertanválasztás, felkészítés a használatára, folyamatos szakértői tanácsadás)
 • a projekt előkészítése és tervezése bevált módszertanok felhasználásával
 • a projekt során elkészítendő dokumentumkészlet karbantartása
 • vezetői tanácsadás
 • futó projektek felülvizsgálata, szükség esetén a tervek átdolgozása

Szoftvertesztelési feladatok

A szoftvertesztelésről elmondható, hogy az utóbbi évek nagy fejlődése után ma már egy teljesen önálló szakma, amelynek saját módszertana és eszközkészlete van. Cégünk vállalja fejlesztési projektekhez, bevezetésekhez tartozó szoftvertesztelési feladatok ellátását.

 • Tesztelési projekttervek készítése
 • Rendszertesztek tervezése, implementálása és kivitelezése
 • Átvételhez tartozó független tesztelés megvalósítása
 • Teszt automatizációs tanácsadás és implementálás
 • Tesztelési folyamatok javítása a vállalatnál

Teszteszköz bevezetés

Ma már óriási kínálat van a szoftverteszteléshez kapcsolódó eszközökből és gyakran nehézséget okoz a vállalatok számára a céljaikra optimális termék kiválasztása. Sok éves oktatási és eszköz bevezetési tapasztalatunk segítségére lehet, hogy a legmegfelelőbbet sikerüljön kiválasztani. Kiválasztjuk a legmegfelelőbb eszközt, elvégezzük a telepítést és testreszabását, kidolgozzuk a használat irányelveit és megtanítjuk a munkatársakat a megfelelő használatra. Az eszköz használatát monitorozzuk és javaslatokat teszünk a folyamatos fejlődésre.

Teszteszközök

 • Teszt menedzsment eszközök
 • Követelmény menedzsment eszközök
 • Konfiguráció menedzsment eszközök
 • Statikus analízis eszközök
 • Incidens menedzsment eszközök
 • Teszt automatizáló eszközök
 • Teljesítmény tesztelő eszközök
 • Incidens menedzsment eszközök

Outsourcing

Számos vállalat szembesül azzal egy szoftver termék fejlesztése során, amikor a projekt egy részét vagy teljes egészét szükséges külső fejlesztéssel megoldani a megfelelő források, illetve a speciális területek ismeretének hiányának következtében, vagy egyszerűen a hatékonyabb megoldás érdekében. Az utóbb említett ok, azaz a minél hatékonyabb megoldás kulcsfontosságú egy termék fejlesztése során, mert a megfelelő speciális forrásokat használva sok időt és pénzt lehet megtakarítani.

Outsourcing Ez szoftverfejlesztő cégekre is érvényes; számos vállalat külső partnereket bíz meg terméke speciális komponenseinek kifejlesztésével.

A Trinspire-nek sok éves tapasztalata van az outsourcing területén, úgy a projekt alapúakban, mind a 'body lease' (azaz, amikor szakértő munkatársaink az ügyfelünknél végzik a munkájukat) konstrukcióban. Szakembereink multinacionális cégek külső fejlesztésű projektjein dolgoznak, költséghatékonyabbá téve ezen speciális területek fejlesztését.

Csapatunk a szoftver projektek széles körét képes támogatni, beleértve programozási nyelvek és adatbázis motorok széles körét, mint például Delphi, Java, C++, .NET, PHP, ASP, Oracle, Mssql, Mysql, csak hogy a leggyakrabban használtakat említsük.

Válassza outsourcing projektjéhez a Trinspire Kft-t partneréül, és a következő előnyöket biztosítjuk az Ön számára:

 • szakértői segítség magasan képzett szoftvermérnökök csapatától
 • költséghatékony, mivel a fejlesztőcsapat Magyarországon dolgozik
 • rugalmasság az egész Európára kiterjedő helyi támogatással
 • különböző programozási nyelvek,fejlesztői eszközök és adatbázis motorok széles körének használata

Adatbázis optimalizálás

Az adatbázis tervezéshez minden fejlesztő "ért". Minden informatikai képzésben szerepel egy rész, amikor entitásokkal, táblákkal, normalizálással foglalkoznak. A vizuális fejlesztőeszközök még könnyebbé teszik ezt a folyamatot. Sajnos a programozók ezért gyakran nem mérik fel, hogy az adatbázis tervezés során nemcsak a hibátlan logikai megvalósításra kell gondolni, hanem a kezelni kívánt adatok mennyiségére és az elvárt sebességre is.

Adatbázis optimalizálás Az alapelveket követve létrehozott kisebb adatbázisok néha egész sokáig működőképesek maradnak, de szinte mindig eljön az az idő, amikor a rendszer lassú lesz, a felhasználók túl hosszú várakozási időre panaszkodnak. Ilyenkor a fejlesztők vagy üzemeltetők elkezdik toldozgatni, foldozgatni a rendszert: tegyünk fel néhány új indexet, töröljük a felesleges adatokat stb. Előbb-utóbb pedig bekövetkezik a közkedvelt megoldás: bővítsünk hardvert! Kétségkívül ez az egyik legegyszerűbb módszer, jól eltalálva a szűk keresztmetszetet gyakran igen jó eredmény érhető el ezzel.

Az alkalmazás logikájának változtatásában szinte mindig van tartalék: átalakított folyamatok, cache építése, redundáns tárolások, denormalizált táblák, particionálás stb. Ez azonban mindig a fejlesztőt igényli, üzemeltetési szinten nem valósítható meg: következésképpen drága és újabb hibák megjelenésére ad lehetőséget. Néha az alkalmazás egyszerűen kinövi a kezdetben választott technológiát: ilyenkor az átállás igen költséges lehet, néha jobban megéri teljesen új rendszert venni vagy fejleszteni.

Az adatbázisok fokozatos lassulása a növekvő adatmennyiséggel egy általános probléma, amelynek igen sok összetevője van: adatbázis technológia, hardver, felhasználók száma, kliens alkalmazás stb. Éppen ezért általános receptet adni a megoldásra nem lehet. Cégünk tapasztalata, hogy a rendszereken gyakran minimális változtatásokkal is igen nagy javulást lehet elérni. Ezeket a lehetőségeket mindig érdemes megvizsgálni, mielőtt költséges beruházásokba kezdene az üzemeltető vagy fejlesztő cég.

 • Vállaljuk MSSQL, Oracle és MySQL rendszerek átvilágítását, teljesítményének felmérését. A vizsgálat eredménye alapján akciótervet készítünk a lehetséges javításokra
 • A felmérés eredményei után az igényelt változtatásokat szakértőink el is végzik vagy segítenek a megrendelőnek a zökkenőmentes átalakításban
 • Tanácsadást nyújtunk technológia választás előtt álló cégeknek. Gyakran a szoftverfejlesztők egy területet már igen jól ismernek, rutinosan használják mindenféle problémára. Pedig lehetséges, hogy egy jobb technológiával, minimális tanulási fázissal, sokkal jobb eredményt érhetnének el, csak az ismeretlentől való félelem és a növekvő kockázat visszatartja őket. Ha nem tudja eldönteni, hogy webes alkalmazását MySQL vagy PostgreSQL is meg tudja valósítani vagy Oracle szerverre lesz szüksége, kérje szakértőink tanácsát!
 • Költségelemzést végzünk a különböző technológiák esetén. A nyilvánvaló tételeken kívül (például hardver és adatbáziskezelő licensz díj), figyelembe kell venni az üzemeltetés költségeit is